BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Temmuz 2013 Pazar

Merkel'den Mursi'yi serbest bırakın çağrısı AA 14 Temmuz 2013 20:49 BERLİN Almanya Başbakanı Angela Merkel, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi

Merkel'den Mursi'yi serbest bırakın çağrısı

AA 14 Temmuz 2013 20:49 BERLİN
Almanya Başbakanı Angela Merkel, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Merkel, Alman televizyon kanalı ARD'nin bir programında yaptığı açıklamada, ''Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin (Mursi'nin) serbest bırakılması açıklamasını paylaşıyorum'' dedi.
Alman Başbakan, Mısır'ın gelişebilmesi için tüm grupların bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
Angela Merkel, Müslüman Kardeşler'in iktidarda olduğu dönemde diğer grupları dışladığını da savunarak, ''Şimdi bunun tersi de olmamalı. Bazıları Müslüman Kardeşler'i sınırlayabileceklerine inanabilir. Ortak bir yol bulabilmek için her şey ortaya konulmalı'' dedi.

 

İhvan yöneticilerinin mal varlıkları donduruldu

14 Temmuz 2013 20:06


Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) önde gelen yöneticilerinin mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

Başsavcı Hişam Berekat imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ''Giza'da Nahda Meydanı ve Cumhuriyet Muhafızları Karargahı olaylarında 'halkı kışkırtmak' adına finansal destek verilip verilmediği İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Ordu İstihbaratı tarafından soruşturulmaktadır. İlgili kişilerin mal varlıklarının dondurulması kararı bu doğrultuda alınmıştır'' denildi. 

Mal varlıkları dondurulanlar arasında, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Eski Rehberlik Konseyi Başkanı Mehdi Akif, Hürriyet ve Adalet Partisi Başkanı Saad el-Katatni, İhvan liderlerinden Isam el-Uryan, Muhammed el-Beltaci ve Mahmud Gazlan bulunuyor.

Listede ayrıca İhvan'a yakınlığıyla bilinen Safvet Hicazi ve Raye Partisi Başkanı Hazım Ebu İsmail de yer alıyor.