BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Haziran 2013 Pazartesi

Diyanet'ten yalanlama: Müezzin görevinin başında 10 Haziran 2013 19:38 ANKARA Diyanet İşleri, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezzininin açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak müezzinin görevinin de başında olduğu bildirdi

Diyanet'ten yalanlama: Müezzin görevinin başında

10 Haziran 2013 19:38 ANKARA
Diyanet İşleri, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezzininin açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak müezzinin görevinin de başında olduğu bildirdi.


Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi (Dolmabahçe) müezzininin açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, görevinin de başında olduğu bildirildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezziniyle ilgili bazı haberlerin yer aldığını hatırlattı.  
Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Özkan, "Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi, müezzininin açığa alındığı ve yıllık izne çıkarıldığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Müezzin, görevinin başındadır" dedi.
Konuyla ilgili açılan soruşturmanın din görevlisinin şahsına yönelik olmadığını dile getiren Özkan, "Soruşturma, olayın iç yüzünün araştırılmasına yönelik bir incelemedir. Ayrıca bu soruşturma, olayın hemen bir gün sonrasında başlatılmıştır, yeni bir soruşturma değildir" diye konuştu.