BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Haziran 2013 Pazar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge'nin katılımlarıyla, 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda yapılan açılış töreniyle başlayan Akdeniz Oyunları, dünya medyasının da büyük ilgisini çekiyor


Mersin’de düzenlenen ve binlerce sporcunun yarıştığı 17. Akdeniz Oyunları’nda 780 yerli gazetecinin yanı sıra, 320 yabancı gazeteci görev yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge'nin katılımlarıyla, 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda yapılan açılış töreniyle başlayan Akdeniz Oyunları, dünya medyasının da büyük ilgisini çekiyor.


Oyunların başından beri kentte görev yapan 320'si yabancı, bin 100 basın mensubu, hem Mersin'in, hem oyunların dünyaya tanıtılmasını sağlıyor. 

Kendilerine ayrılan yerleşkelerde ve otellerde konaklayan gazeteciler, akredite oldukları her spor dalındaki yarışmayı takip edebiliyor.

A Milli Basketbol Takımımızın final maçında karşılaşacağı Sırbistan'ın medya sorumlusu Marija Milovanovic, oyunlar hakkında yaptığı değerlendirmede, Mersin'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Konakladıkları tesislerden memnun olduklarını kaydeden Milovanovic, “Kafile olarak da çok memnunuz; zaten oyunlara katılım da çok güzel. Tek sıkıntımızın ulaşım olduğunu söyleyebilirim, o da çözülmek üzere. Son oyunlarda 35 madalya almıştık. Hedefimiz, geçtiğimiz oyunlarda aldığımız madalya sayısını geçmek. Öte yandan Mersin'de güzel bir kent. Sıcak olacağını söylemişlerdi ama hava koşulları söylenenden daha iyi” dedi.

Fransa'da yayımlanan bir gazetede görev yapan Jean Arnaud ise hem Fransa'ya oyunlar hakkında bilgi vermek hem de oyunlar hakkında bilgi edinmek için Mersin'de bulunduğunu belirtti. Görevliler ve organizasyondan memnun kaldığını ifade eden Arnaud, oyunlardan önce Mersin'in bu kadar büyük bir kent olduğunu bilmediklerini aktardı. Mersin'deki yeşilin ve denizin kendisinin ilgisini çektiğini anlatan Arnaud, “Fransa'nın kentleriyle kıyaslandığında Mersin güzel bir şehir. Oyunlarda bulunmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Cezayir basınından Achour Ahmet ise gerek oyunlarda, gerekse Mersin'de bulunmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi. Ahmet, Akdeniz Oyunları'nın koordinasyonunu beğendiğini kaydederek, Cezayir'e oyunlar hakkında bilgi sağlamanın kendisini mutlu ettiğini anlattı.