BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Haziran 2013 Salı

AK Parti gezi olaylarını incelemeye aldı ANKARA 25 Haziran 2013 AK Parti 2013 çalıştayları Türkiye, Demokrasi ve son 20 gün

AK Parti gezi olaylarını incelemeye aldı.

 ANKARA 25 Haziran 2013


AK Parti, Gezi olaylarını mercek altına aldı. 

 

AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı 

Süleyman Soylu'ya bağlı Ar-Ge Başkanlığı 

tarafından yarın düzenlenecek olan, 

akademisyen, basın mensupları ve 

siyasetçilerin 

katılacağı bir günlük çalıştayda, Türkiye'nin 

son 20 günü masaya yatırılacak.

 

 "Türkiye, Demokrasi ve son 20 gün

 

başlığı altında İstanbul 

Malta Köşkü'nde düzenlenecek olan çalıştayda,  son günlerde 

yaşanan Gezi Parkı olaylarının sebepleri, sonuçları, olayların 

ürettiği toplumsal atmosfer ve önümüzdeki süreçte atılması 

gereken adımlar irdelenerek, konuya yönelik olası stratejiler 

değerlendirilecek.  

Çalıştayda, durum tespitinin yanısıra, 

 

"devlet, toplum ve birey ilişkilerinin daha tatminkar yürütülmesi konusunda

 

katılıcımlardan somut önerilerde bulunmaları da istenecek. 


Çalıştay sonuçları daha sonra Başbakan Erdoğan'la da paylaşılacak.
 
Çalıştay, daha önce Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep 

 

Tayyip Erdoğan'a da sunulmuş ve onayı alınmış olan, 

 

"AK Parti 2013 çalıştayları"

 kapsamında gerçekleştirilecek.   

 

AK Parti'den "Büyük Oyun" CD'si

 

 

AK Parti, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir CD hazırladı. .

 "Büyük Oyun" isimli 28 dakikalık CD'de göstericilerin, 

güvenlik güçlerinin yanı sıra kamu mallarına ve sivillere ait 

mal ve iş yerlerine saldırılarından görüntüler yer alıyor.

 AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı odaklı izinsiz gösterilere ilişkin bir CD hazırladı. "Büyük Oyun" isimli 28 dakikalık CD'de göstericilerin, güvenlik güçlerinin yanı sıra kamu mallarına ve sivillere ait mal ve iş yerlerine saldırılarından görüntüler yer alıyor.

Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin şiddet görüntüleriyle başlayan CD, "Bu ses bir yaprak hışırtısının sesi değil. Bu ses milletin polisine atılan kilit taşlarının sesi. Bu renk, sararmaya durmuş bir sonbahar yaprağının rengi değil. Bu renk, ateşin rengi. Bu milletin bugününü, yarınını yakmak için atılan bir molotofun rengi. Bunlar, yıllar yılı acılarla yaşamış bu aziz millete en güzel günlerinde kurulan büyük bir tuzağın sesleri, renkleri" denildi.

Geçen mayıs ayında yaşanan önemli ekonomik gelişmelerinin sıralandığı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye için yaptıkları not artışlarının yanı sıra Kanalİstanbul Projesi, IMF'ye olan borcun ödendiğine ilişkin bilgilerin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiyle yer aldığı CD'de çözüm sürecinde alınan mesafeye de dikkat çekildi.

Birileri, 'İstanbul Taksim'de bir yangın çıksın ve bu ateş bütün ülkeyi yaksın' istedi"

Mayıs ayının sonunda Taksim Gezi Parkı'nda, "ağaçlar kesilecek" iddiasıyla bir eylemin başladığı, yetkililerin ağaçların kesilmeyeceği, sadece bir kısmının başka yere nakledileceğini açıklamasına rağmen eylemin devam ettiği hatırlatılarak, "Belli ki bu kadar olumlu gelişme, birilerini mutsuz etti. Belli ki birileri, dünyanın yükselen yıldızı olan Türkiye'nin ışığını söndürmeye çalıştı. Belli ki birileri yıllardır tekrarlanan o bildik oyunu yine sahneye koymak istedi" vurgusu yapıldı.

Çevre duyarlılığıyla başlayan eylemin süratle şekil değiştirdiğine işaret edilerek, Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun demokratik eylemlere saygılı olunduğuna, ancak kamu mallarına, sivillere ait mallara ve kamu görevlilerine saldırılar karşısında sessiz kalınmayacağına ilişkin açıklamaları da anımsatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, olayların başında, burada bir alışveriş merkezi, otel veya rezidansın yapılmayaacağı yönündeki sözlerine de yer verilen CD'de, "Gösteriler kısa sürede planlı bir yakma, yıkma, yağmalama faaliyetine dönüştü. Birileri, 'İstanbul Taksim'de bir yangın çıksın ve bu ateş bütün ülkeyi yaksın' istedi" değerlendirmesi yapıldı.

"Türkiye, çok incitildi"

Göstericilerin, kamu ile sivillere ait mallara ve iş yerlerine yönelik saldırılarının yanı sıra sükunet çağrısı yapan güvenlik güçlerine taşlı ve molotofkokteyli ile saldırılarına ilişkin görüntülerin yer aldığı CD'de "Millet, milli irade, huzur ve güvenlik tehdit edilir hale geldi. Amaç belliydi: Daha birkaç gün önce, dünyanın parmakla gösterdiği, herkesin hayran hayran izlediği bu güzel ülkeyi kaosa sürüklemek" denildi.

Şiddet kullanan göstericilere, "yöntem bu mudur, arkadaşlar" dediği için öldüresiye dövülen vatandaşlarla yapılan ropörtajların da bulunduğu "Büyük Oyun" CD'sinde "Otobüsler, yakıldı. İş yerleri, bankalar yağmalandı. Milletin kullandığı mekanlar tahrib edildi. Yetmedi, mabedimiz kirletildi. Bitmedi, bağımsızlığımız sembolü bayrağımız yakıldı. Türkiye, çok incitildi" ifadeleri kullanıldı.

"Çünkü Türkiye güçlendikçe faizler de düşüyor"

Değişik illerde AK Parti il ve ilçe başkanlıklarının kundaklanmasına ilişkin görüntülerin kullanıldığı CD'de eylemlerin faturasının, 140 milyon lirayı aştığı bildirildi.

CD'deki, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün, polislere hakaret etme anı ile bazı CHP milletvekillerinin göstericilere para verirken çekilmiş görüntüler dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın "faiz lobisi" olarak işaret ettiği kesim, "Meydanda görünmeyip perde arkasında duranlar. Bir anlamda senaryo yazarları, oyun kurucular. Dünya, onları, faiz lobisi olarak tanıyor. Onlar hangi ülkede çıkarları kesintiye uğrasa hemen harekete geçiyor, karışıklık çıkartıyor. İnsanları sokağa döküp, taş üstünde taş bırakılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar" sözleriyle tarif edildi

Türkiye ekonomisinin, her geçen gün büyümesinin, ihracat rekorları kırılmasının faiz lobisini rahatsız ettiği bildirilerek, "Çünkü Türkiye güçlendikçe faizler de düşüyor. Paradan para kazanmak zorlaşıyor. Parayla oymaya alışık gruplar, bir de bakıyorsunuz karşınıza ateşle oynar halde çıkabiliyor" denildi.

"Büyük Oyun" CD'sinde, bazı yerli ve yabancı medya kuruluşlarının, Türkiye'de olumlu gelişmeleri görmezden geldiği, olumsuz gelişmeleri abartarak kamuoyuna duyurma yoluna gittiği belirtilerek, AK Parti'nin Ankara ve İstanbul'da yaptığı mitinglerden görüntüler de kullanıldı.