BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Eylül 2013 Cuma

BM Güvenlik Konseyi felce uğramıştır ABD Başkanı Barack Huseyin Obama AA 06 Eylül 2013 20:01 Cuma

"BM Güvenlik Konseyi felce uğramıştır"

ABD Başkanı Barack Huseyin Obama 

 



AA 06 Eylül 2013 20:01 Cuma


ABD Başkanı Barack Huseyin Obama: 'BM Güvenlik Konseyi felce uğramıştır'
ABD Başkanı Obama,
"BM Güvenlik Konseyi, Suriye'ye karşı alınacak tepki konusunda felce uğramıştır"
dedi
AA 06 Eylül 2013 20:01 Cuma

ABD Başkanı Barack Huseyin Obama, G20 ülkelerinin büyük bir kısmının, Suriye'deki kimyasal saldırısından Devlet Başkanı Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğunu kabul ettiğini, gerekli tepkinin verilmemesinin kimyasal silah bulunduran diğer ülkelere yanlış mesajlar göndereceğini söyledi.
Bin 400 kişi kimyasal silaha maruz kaldı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G20 Zirvesi'nin son gününde bir basın toplantısı düzenleyen Obama, tüm uluslararası normlara karşın Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını belirtti. Suriye'nin çok sayıda uluslararası normu ihlal ettiğine dikkati çeken Obama, "Suriye'de (21 Ağustos'ta Doğu Guta'da) bin 400 kişi kimyasal silaha maruz kaldı. Bunların 400'den fazlası çocuktu. Bunlar, bizim askeri müdahale için uydurduğumuz bahaneler değil. Ben savaşları sona erdirmek için seçildim, tekrar başlatmak için değil" diye konuştu.
Obama, kimyasal silahların kullanımının belirli bir amaçla yasaklandığına işaret ederek, kimyasal silah kullanımına gerekli tepkinin verilmemesinin kimyasal silah bulunduran diğer ülkelere yanlış mesaj göndereceğini söyledi.

Kimyasal silahlar kullanıldıysa buna karşı eyleme geçilmelidir

Kimyasal silah kullanımını yasaklayan uluslararası normların korunması gerektiğini vurgulayan Obama, "Ancak bu süreçte BM'nin felce uğradığını düşünüyoruz. Eğer kimyasal silahlar kullanıldıysa buna karşı eyleme geçilmelidir. Eğer kimyasal silahlara karşı kabul edilen norm hayata geçirilmez ve harekete geçilmezse, bu norm geçerliliğini yitirmeye başlar ve diğer normların da zedelenmesine neden olur. Böyle bir dünya ise yaşanmaz hale gelir" dedi.
Dünyanın Suriye'de kimyasal silah kullanımına seyirci kalamayacağına işaret eden Obama, G20 ülkelerinin büyük bir kısmının kimyasal saldırının ardında Devlet Başkanı Esed rejiminin olduğunu kabul ettiğini ancak eyleme geçmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını bekleyip beklememe konusunda görüş ayrılıkları olduğunu belirtti.

Putin'e çağrıda bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "samimi ve yapıcı" bir görüşmede bulunduklarını açıklayan Obama, Putin'e kimyasal silah kullanımı konusunda ABD ile fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp Suriye'de siyasi değişimi teşviketmesi çağrısında bulunduğunu söyledi.
Suriye'de ve sınır bölgelerindeki  insani durumun giderek daha da kötüye gittiğini vurgulayan Obama, sorunun hiç kimsenin çıkarına olmadığına dikkat çekti.

Salı günü açıklama yapacak

Obama, salı günü Suriye konusunda Amerikan halkına hitaben bir konuşma yapacağını belirtti.

Amerikan halkının Suriye'ye askeri müdahale düzenlenmesi ile ilgili derin şüphesini anladığını belirten Obama, "Amerikan halkını Suriye'de kimyasal silah kullanımının askeri yanıt gerektirdiği konusunda ikna edeceğimden eminim. Amerikan halkına Suriye ile ilgili planlarımızın uluslararası normlar çerçevesinde, sınırlı ve ölçülü olduğunu anlatacağım. Seçmenlerimin benden alabileceğim en iyi kararı almamı beklediğini biliyorum. Onlar beni bunun için iki kez seçti" dedi.

Suriye konusunun Kongre için "ağır yük" oluşturduğunun farkında olduğunu belirten Obama, Kongre'den "Hayır" oyu çıkması durumunda askeri müdahale kararı alıp almayacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Karadan çok sayıda asker gönderilmedikçe Suriye'de uzun süreli bir askeri çözüme ulaşılamacağını belirten Obama, "Suriye halkına yardım edecek miyiz? Evet edeceğiz. Zaten ediyoruz" ifadesini kullandı.
AA

 

BM Güvenlik Konseyi felce uğramıştır

  ANKARA 06 Eylül 2013 22:10

 

ABD Başkanı Obama, 

 

"BM Güvenlik Konseyi, Suriye'ye karşı alınacak tepki konusunda felce uğramıştır" dedi.

 

ABD Başkanı Barack Obama, G20 ülkelerinin büyük bir kısmının, Suriye'deki kimyasal saldırısından Devlet Başkanı Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğunu kabul ettiğini, gerekli tepkinin verilmemesinin kimyasal silah bulunduran diğer ülkelere yanlış mesajlar göndereceğini söyledi. 

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G20 Zirvesi'nin son gününde bir basın toplantısı düzenleyen Obama, tüm uluslararası normlara karşın Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını belirtti. Suriye'nin çok sayıda uluslararası normu ihlal ettiğine dikkati çeken Obama, "Suriye'de (21 Ağustos'ta Doğu Guta'da) bin 400 kişi kimyasal silaha maruz kaldı. Bunların 400'den fazlası çocuktu. Bunlar, bizim askeri müdahale için uydurduğumuz bahaneler değil. Ben savaşları sona erdirmek için seçildim, tekrar başlatmak için değil" diye konuştu.    

Obama, kimyasal silahların kullanımının belirli bir amaçla yasaklandığına işaret ederek, kimyasal silah kullanımına gerekli tepkinin verilmemesinin kimyasal silah bulunduran diğer ülkelere yanlış mesaj göndereceğini söyledi. 

Kimyasal silah kullanımını yasaklayan uluslararası normların korunması gerektiğini vurgulayan Obama, "Ancak bu süreçte BM'nin felce uğradığını düşünüyoruz. Eğer kimyasal silahlar kullanıldıysa buna karşı eyleme geçilmelidir. Eğer kimyasal silahlara karşı kabul edilen norm hayata geçirilmez ve harekete geçilmezse, bu norm geçerliliğini yitirmeye başlar ve diğer normların da zedelenmesine neden olur. Böyle bir dünya ise yaşanmaz hale gelir" dedi. 

Dünyanın Suriye'de kimyasal silah kullanımına seyirci kalamayacağına işaret eden Obama, G20 ülkelerinin büyük bir kısmının kimyasal saldırının ardında Devlet Başkanı Esed rejiminin olduğunu kabul ettiğini ancak eyleme geçmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını bekleyip beklememe konusunda görüş ayrılıkları olduğunu belirtti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "samimi ve yapıcı" bir görüşmede bulunduklarını açıklayan Obama, Putin'e kimyasal silah kullanımı konusunda ABD ile fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp Suriye'de siyasi değişimi teşvik etmesi çağrısında bulunduğunu söyledi. 

Suriye'de ve sınır bölgelerindeki  insani durumun giderek daha da kötüye gittiğini vurgulayan Obama, sorunun hiç kimsenin çıkarına olmadığına dikkat çekti.  

Salı günü açıklama yapacak

Obama, salı günü Suriye konusunda Amerikan halkına hitaben bir konuşma yapacağını belirtti. 

Amerikan halkının Suriye'ye askeri müdahale düzenlenmesi ile ilgili derin şüphesini anladığını belirten Obama, "Amerikan halkını Suriye'de kimyasal silah kullanımının askeri yanıt gerektirdiği konusunda ikna edeceğimden eminim. Amerikan halkına Suriye ile ilgili planlarımızın uluslararası normlar çerçevesinde, sınırlı ve ölçülü olduğunu anlatacağım. Seçmenlerimin benden alabileceğim en iyi kararı almamı beklediğini biliyorum. Onlar beni bunun için iki kez seçti" dedi. 

Suriye konusunun Kongre için "ağır yük" oluşturduğunun farkında olduğunu belirten Obama, Kongre'den "Hayır" oyu çıkması durumunda askeri müdahale kararı alıp almayacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.  

Karadan çok sayıda asker gönderilmedikçe Suriye'de uzun süreli bir askeri çözüme ulaşılamacağını belirten Obama, "Suriye halkına yardım edecek miyiz? Evet edeceğiz. Zaten ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kerry: Askeri eylem, zalim diktatörün cezasız kalmayacağını gösterecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Huffington Post'ta yayımlanan "Dünya'nın Kırmızı Hattı için Bir Vicdan Kabul Oyu" başlıklı yazısında, Suriye'ye düzenlenecek askeri eylemin, kimyasal silahların kullanımını yasaklayan uluslararası normu ihlal ederek yüzlerce çocuğu sarin gazıyla ölüme gönderebilen zalim bir diktatörün cezasız kalmasına dünyanın seyirci olmayacağını göstereceğini kaydetti. 

Yazısında, "Söz konusu olan bir başka Vietnam ya da Irak olsaydı, askeri eylemi savunmak için Kongre'nin önüne çıkmazdım" ifadelerini kullanan Kerry, şöyle devam etti:

"Vietnam Savaşı'nı sona erdirebilmek için hayatımın iki yılını verdim. Sırf aklımdan geçeni söylemeye karar verdiğim için bir sürü düşman edindim, dostlarımı yitirdim. Kamuoyunda Vietnam ve Irak'ta olanları hatırlayıp daha sonraki olası askeri eylemleri refleks olarak aynı keseye koyma eğilimini anlıyorum. Ancak böyle bir yaklaşımda bulunmak, Suriye'nin ne olduğu ve ne olmadığı gerçeğini yok saymak anlamına gelir."

Suriye'de kara hareketi düzenlenmeyeceğine, ucu açık taahhütler olmayacağına ve ABD'nin bir başka ülkedeki iç savaşta sorumluluk almayacağına dikkat çeken Kerry, kimyasal silahların masum insanları katletmek için kullanılmasına ve bu silahları kullananların cezasız kalmasına izin veremeyeceklerini vurgulayarak, makalesini "Bu bir vicdan oylaması" ifadeleriyle sonlandırdı.

http://yetimtv.web.tv

Obama: BM Güvenlik Konseyi felce uğramıştır ABD Başkanı Obama, G20 Zirvesi'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu. 06 Eylül 2013 Cuma 17:42 ABD Başkanı Barack Obama Rusya'da katıldığı G20 Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Obama, özellikle Suriye konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kimyasal silah kullanmasına tepki göstermemenin uluslararası normları ihlal etmenin cezasız kalacağı mesajını vereceğini söyleyen Obama, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni de eleştirdi. BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye karşı alınacak tepki konusunda felce uğradığını kaydeden Obama, "Bir ülke kimyasal silah kullanıyorsa bunun bedelini ödemelidir" ifadelerini kullandı. Obama, Suriye ile ilgili gelişmeler konusunda Salı günü Amerikan halkına yönelik bir konuşma yapacağını belirtti. Bayrağı yine yerde bırakmadı Başbakan fotoğraf çekimi sırasında yerdeki Türk bayrağını alarak cebine koydu. 06 Eylül 2013 Cuma Rusya'nın St. Petersburg kentindeki G20 Liderler Zirvesi'nin son günündü devlet ve hükümet başkanları "aile fotoğrafı" için kameralar karşısına geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fotoğraf çekimi sırasında yerdeki Türk bayrağını alarak cebine koydu. Erdoğan'ın bu hareketini bazı liderler izledi. Aile fotoğrafında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hindistan Başbakanı Singh Manmohan'ın ortasında ikinci sırada yer aldı. Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama bir süre sohbet etti. Daha önce de yerde bırakmamıştı Erdoğan, 2009 yılında Amerika'nın Pittsburg kenti ile 2012'de Meksika'nın Los Cabos şehrinde düzenlenen G20 zirvelerinde de Türk bayrağını yerde bırakmamıştı. Geleneksel aile fotoğrafı için liderlere yerini alırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayrağını konulduğu yerden alarak, ceketinin cebine koymuştu. Bayrağı yine yerde bırakmadı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fotoğraf çekimi sırasında yerdeki Türk bayrağını alarak cebine koydu. Erdoğan'ın bu hareketini bazı liderler izledi. G-20 ülkelerinden Suriye açıklaması... G-20 ülkelerinden 11'i, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadı. 06 Eylül 2013 Cuma Rusya'nın Saint Petersburg kentinde biraraya gelen ülkelerden 11'i, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadı. Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ise, kaleme aldığı makalesinde, harekete geçilmezse Esed'in kimyasal silahları tekrar tekrar kullanacağına dikkat çekti. Dünyanın önde gelen ekonomilerinin bir araya geldiği Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde, 11 ülke Suriye bildirisine imza attı. Aralarında Türkiye, Suudi Arabistan, İngiltere 'nin de bulunduğu ülkeler, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadığını açıkladı. Dünyanın ortak kurallarının ihlal edildiği vurgulanan metinde, benzer vahşetlerin bir daha tekrarlanmaması için Esed rejimine güçlü bir cevap verilmesi gerektiği belirtildi. Liderler kanıtların, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarındaki kimyasal saldırıdan Esed rejiminin sorumlu olduğunu gösterdiğini kaydetti. Açıklamada Rusya ve Çin'e mesajlar da vardı... Güçlü bir tasarı çıkarmanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin elinde olduğu ancak 2 buçuk yıldır Konsey'in yaşananlara karşı kötürüm kaldığı vurgulandı. Dünyanın sonu gelmeyen başarısız Suriye girişimlerini beklemeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, Washington yönetimi ve diğer ülkeler tarafından kimyasal silahların yasaklanması için alınan tedbirlerin desteklendiği bildirildi. Cenevre görüşmelerinin desteklendiği kaydedilen açıklamada, demokratik, katılımcı ve birleşik Suriye için siyasi çözümün taahhüt edildiği ifade edildi.Öte yandan Suriye müdahalesine izin veren tasarının oylanması öncesi Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ikna çalışmaları sürüyor. Kerry, Amerikalı yayın organına "Dünyanın kırmızı çizgisi için vicdanın oyu evet" başlıklı makaleyi kaleme aldı. 42 yıl önce vicdanının sesini dinleyerek Vietnam savaşına karşı oy kullandığını hatırlatan Kerry, bugün de vicdanının Esed rejimine müdahale edilmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Siyasilerden destek isteyen Kerry, operasyon yapılmadığı takdirde Esed'nin kimyasal silahları tekrar tekrar kullanacağına dair şüphesinin olmadığını söyledi. Şimdi doğru şeyi yapmanın tam zamanı diyen Kerry, Esed rejimine karşı hareketsiz kalmanın, müdahale yapmaktan daha maliyetli olacağını belirtti. Kerry, Kongre'den hayır çıkması halinde Türkiye, İsrail ve Lübnan gibi ülkelerin riske gireceğini de belirtti.