BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Mısır'ın Milli iradesine destek KAHİRE 01 Temmuz 2013 07:24 Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi için düzenlenen gösterilerde 6 kişinin öldüğü, 304 kişinin de yaralandığı belirtildi

Mısır'daki gösteriler şiddette dönüştü

 KAHİRE 01 Temmuz 2013 07:24

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi için düzenlenen gösterilerde 6 kişinin öldüğü, 304 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle ülke genelinde düzenlenen gösterilerde 6 kişinin öldüğü, yaralı sayısının 304'e yükseldiği bildirildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı başta Kahire, İskenderiye, Asyut, Dakhaliyye, Garbiyye, Beni Suveyf ve Buhayra olmak üzere 17 kentte Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ve karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 304 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan 30 Haziran gösterilerini düzenleyenlerden biri olan Temerrüd (İsyan) Hareketi, Cumhurbaşkanı Mursi'ye görevi bırakması için 2 Temmuz Salı gününe kadar süre tanıdıklarını, aksi takdirde, ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurdu.

Hareket tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, 

"Mursi'nin görevi bırakması ve erken seçime gidilmesi için 22 milyon imza toplandı. 

Biz şu anda o insanları temsil ediyoruz.

 Mursi, artık Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı değildir"

 ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca gösterilerin ülke genelinde, tüm meydanlarda salı gününe kadar devam edeceği belirtildi.