BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Huzur ve barış ortamı birilerini rahatsız etti MARDİN 01 Temmuz 2013 20:26 İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lice'deki olayla ilgili olarak, "Çözüm süreci ile birlikte bu bölgemizde daha da artan huzur ve barış ortamı birilerini rahatsız etti"

Huzur ve barış ortamı birilerini rahatsız etti

  MARDİN 01 Temmuz 2013 20:26

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lice'deki olayla ilgili olarak, "Çözüm süreci ile birlikte bu bölgemizde daha da artan huzur ve barış ortamı birilerini rahatsız etti" dedi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Gülerbasın mensuplarının Cizre, Lice ve çözüm sürecine ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bakan Güler, çözüm sürecinin zorlu olduğunu ve herkesin bu zorlu yürüyüşte aynı derecede sorumluluk içinde hareket etmesinin ve hassasiyet göstermesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiğini söyledi.

Çözüm sürecini provoke edici yaklaşımlara dikkati çektiğini hatırlatan İçişleri Bakanı Güler, şöyle konuştu:

"Bu son olaylar da bizi doğruladı. Lice ilçesi Kayacık köyünde yapımı devam eden karakol inşaatını bahane ederek, sağduyulu vatandaşlarımızı provokasyona alet etmek isteyenler bu olayın maalesef tetikleyicisi oldular. Çözüm süreci ile birlikte bu bölgemizde daha da artan huzur ve barış ortamının birilerini rahatsız ettiğini biliyoruz. Bunların başında maalesef terörü kendileri için yaşam ve geçim alanı haline getirmiş olanlar geliyor. Bu bölgede uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetlerini kendileri açısından sürdürülebilir bir kaynak haline dönüştürmek isteyenlerin maalesef bu çözüm sürecinde büyük bir rahatsızlıkları vardır. Terör baronları ile uyuşturucu baronlarını, kaçakçılık baronlarını biraz maalesef rahatsız etmiştir bu."

Yeni karakol iddiaları gerçek dışı

Lice'deki olayın bir gün öncesinde halkın provoke edildiğini ve bir mizansen yaratıldığını belirten Güler, devletin ihtiyaç duyduğu yerde ihtiyaç duyulan bütün kamu yatırımlarını yaptığını ifade ederek, yeni karakol inşası iddiasının ise Mardin, Diyarbakır ve de bölge için gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bölgede 68 karakol kapatılmıştır

Karakollarla ilgili yapılan spekülasyonları değerlendiren Güler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde toplam 68 karakolun kapatıldığını söyledi. Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Jandarma Genel Komutanlığının 2013 yılı yatırım programında 156 karakol yer almaktadır. 28'i, 2013 yılında bitirilecektir. Bu 156 karakolun 119'u Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndedir. Bunların da 65'inin inşaatı devam etmektedir. 54'ünün ihalesi henüz daha yapılmamıştır. Güneydoğu'da inşaatı devam eden 65 karakol var. 54 ihale edilecek karakol vardır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde değil yeni bir karakol ilavesi tek bir karakol ilavesi söz konusu değildir. Yapılan bütün karakolların mevcut karakolların iyileştirilmesi, fiziki güvenliklerinin sağlanmasına ilişkindir. Yeni bir karakol yapılması söz konusu değildir. Tam tersi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toplam 68 karakol kapatılmıştır."

Lice'deki olay sonrasında 2 mülkiye müfettişi ve Jandarma Genel Komutanlığından 2 müfettişi gönderdiklerini, bunların çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bakan Güler, adli soruşturmanın da bütün yönüyle devam ettiğini ve gerçeklerin ortaya çıkacağını dile getirdi.