BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Haziran 2013 Cuma

Rekor karateyle geldi MERSİN 28 Haziran 2013 18:36 Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcular, karatede kazandıkları madalyalarla oyunlar tarihindeki "altın" rekorunu kırdı

Rekor karateyle geldi

MERSİN   28 Haziran 2013 18:36

Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcular, karatede kazandıkları madalyalarla oyunlar tarihindeki "altın" rekorunu kırdı.

 

17. Akdeniz Oyunları'nda karate müsabakalarının ilk gününde 6 sıklette madalyalar sahiplerini bulurken, Türk sporcular günü 4 altın ve 1 gümüşle tamamladı.

Edip Buran Spor Salonu'ndaki müsabakalarda kadınlarda 50, 55 ve 61 kiloda, erkeklerde 60, 67 ve 75 kilolarda madalyalar sahiplerini buldu.

Türkiye'nin 4 altın ve 1 gümüş madalya ile en başarılı ülke olduğu karate branşında Türkiye'yi 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronzla Mısır, 1 altın, 4 bronz madalya ile İtalya, 1 gümüş ve 3 bronzla Fransa, 1'er gümüş ve 1'er bronzla İspanya ile Fas ve 1 bronz madalya ile Cezayir izledi.

Türk sporuclardan kadınlar 50 kiloda Serap Özçelik, 55 kiloda Tuba Yenen, 67 kiloda Ömer Kemaloğlu ve 75 kiloda Serkan Yağcı altın madalya kazanırken, kadınlar 61 kiloda Bahar Erşeker ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

"Altın" rekorunu kırdılar

Fransa'da 1993'te yapılan Akdeniz Oyunları'nda 34 altın madalya kazanan Türkiye, karate müsabakaları öncesinde 32 altın, 33 gümüş ve 28 bronz madalya kazanmıştı.

Bugün yapılan karate final maçlarında ise 4 altın, 1 gümüş madalya kazanan milliler, bu sayede oyunlar tarihindeki rekorunu olimpiyatlarda yer almayan karateden gelen madalyalarla yakalamış oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rekorda payları olduğu için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Rekor bize nasip oldu. Bu gelişme bizim için ayrı bir tesadüf ve sevinç kaynağı. Şükürler olsun, bizim aldığımız madalyalarla rekor kırıldı" diye konuştu.

Karateye olimpiyatlarda yer verilmediğine dikkati çeken Delihasan, şunları kaydetti:

"Karate, dünyada en çok yapılan sporlardan birisi, hatta belki de en çok yapılan spordur. Dünyanın her yerinde, her ülkesinde bu spor yapılıyor. Dünyanın her yerinden şampiyonlar çıkabiliyor. Bu da gösteriyor ki, karate çok yaygın bir spor. Olimpiyat komitesi ısrarla bunu görmemeye ve bizi görmemeye çalışıyor. Alınan saçma kararlardan birisi de bizi görmemeleri. Bir dönemde güreş önce çıkarıldı sonra geri alındı. Sanki oyun oynuyorlar ama karate olimpiyatlarda olmayı fazlasıyla hak ediyor. Karate olimpiyatlarda olsaydı, Türkiye'ye madalya getirebileceğimize inanıyorum. Aslında biz olimpiyat hazırlığını bile yapmıştık, katılacak sporcular bile belliydi. Ama olmadı. Kısmetse 2020'de oluruz."   

Başbakan Erdoğan'dan kutlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Türk sporcuları kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Başbakan Erdoğan, sporcular Melek Hu, İlham Tanui Özbilen,  Serap Özçelik, Ömer Kemaloğlu ve Serkan Yağcı’ya birer kutlama mesajı gönderdi.