BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Haziran 2013 Cuma

ANKARA 28 Haziran 2013 20:24 Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yurt dışına atanan yeni başkonsoloslara hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmek başlı başına bir ayrıcalıktır"

Türkiye'yi temsil etmek ayrıcalık

 ANKARA 28 Haziran 2013 20:24

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yurt dışına atanan yeni başkonsoloslara hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmek başlı başına bir ayrıcalıktır" dedi.


 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlıkta düzenlenen toplantıda, yurt dışına atanan yeni başkonsoloslara hitap etti.

Dışişleri Bakanlığı'nda kan değişiminin yaşandığı günler geçirdiklerini belirten Davutoğlu, önceki gün de büyükelçi atamalarının heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Yaz kararnamesiyle 51 büyükelçi tayininin yapıldığı bilgisini veren Davutoğlu, 22 başkonsolosun da göreve başlayacağını söyledi.

Büyük devletlerin büyük gelenekler üzerine oturduğunu ifade eden Davutoğlu, büyük devletlerin fertleri olmanın da bazı sorumlulukları beraberinde getirdiğini vurguladı. Davutoğlu, "Bu sorumluluğu en yakından hisseden camia hariciye camiasıdır. Çünkü gittiğimiz her bir merkezde sadece arkamızdaki 75 milyon değil, onun öncesinde, asırlarca bir birikim halinde gelen yüz milyonlarca insanın hukukunu omuzlarımızda taşıyoruz.Türkiye Cumhuriyeti'ni, devlet geleneğine sahip köklü bir devlet olarak temsil etmek başlı başına bir ayrıcalıktır" diye konuştu.

Özgüveninizden taviz vermeyin

Davutoğlu, göreve başlayacak başkonsoloslara bazı tavsiyelerde bulundu. 

Görev yaparkan sahip olunacak psikolojiye dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Görev yaparken hepinizin çok kuvvetli özgüven içinde davranmanızı bekliyoruz. Her ne olursa olsun, vatandaşlarımızın hukukunu savunurken, Türkiye Cumhuriyeti'ni herhangi bir platformda temsil ederken özgüveninizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceksiniz. Şartlar zor olabilir ama sizi gören herhangi yabancı bir yetkili veya vatandaş, sizin gözünüzde, bakışınızda, o olayı ele alışınızda, o özgüveni hissetmeli. Hangi zor şartlarda görev yaparsanız yapın bundan hiçbir zaman taviz vermeyeceksiniz."