BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Haziran 2013 Cumartesi

Özgürlük keyfilik demek değildir 08 Haziran 2013 15:53 Bingöl Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Özgürlük demek yakıp yıkmak, başkalarına zorla bir şey dayatmak, keyfilik demek değildir"

Özgürlük keyfilik demek değildir

08 Haziran 2013 15:53 Bingöl

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Özgürlük demek yakıp yıkmak, başkalarına zorla bir şey dayatmak, keyfilik demek değildir" dedi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nce yaptırılacak termal tesislerin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ilıcalar Belediyesi'nce yaptırılan adının verildiği parkı gezen Bakan Yılmaz, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Türkiye çoğulcu bir toplum ve siyasete sahip" diyen Bakan Yılmaz, "Medyamız eskiden ağırlıklı olarak tekelci bir medyaydı şimdi çoğulcu bir medya haline geldi. Kamuoyumuz çok daha çoğulcu bir hale geldi. Sivil toplum kuruluşlarına bakın eskiden bu kadar dernek, vakıf ve faaliyet yoktu. Şimdi Türkiye artık sivil toplumun çok güçlü olduğu çok sesin çıktığı, çeşitliğinin arttığı bir ülke haline geldi. Bundan sonrada fikir hürriyetini geliştirme, demokratik standartlarımızı daha üst noktalara çıkartma çalışmaları kararlılıkla devam ettirilecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olamasın" diye konuştu.

Küfür, hakaret ve şiddet içermediği sürece her türlü fikre saygılı olduklarının altını çizen Bakana Yılmaz, şunları söyledi:

"Herkes fikrini açıklayabilir, katılırız katılmayız, beğeniriz beğenmeyiz, o ayrı bir şey. Herkes düşüncesini inandığı şekilde ifade edebilmeli, neye inanıyorsa o şekilde yaşamını devam ettirmeli ama başkalarına da saygı içermeli. Her özgürlük bir sorumlulukla beraber anlam taşır. Özgürlük demek yakıp yıkmak, başkalarına zorla bir şey dayatmak, keyfilik demek değildir. Kendi özgürlüğünüzü yaşarken bir başkasının özgürlük alanına da müdahale etmemelisiniz. Biz demokrasiye sonuna kadar 'evet' diyoruz ama şiddete de sonuna kadar 'hayır' diyoruz."