BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Haziran 2013 Pazar

Maliye vergi müfettiş yardımcısı alacak 09 Haziran 2013 11:57 Ankara Maliye Bakanlığı, bin 500 vergi müfettiş yardımcısı alacak

Maliye vergi müfettiş yardımcısı alacak

09 Haziran 2013 11:57 Ankara 
Maliye Bakanlığı, bin 500 vergi müfettiş yardımcısı alacak.
 

Maliye Bakanlığı, bin 500 vergi müfettiş yardımcısı alacak.  
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan duyurusuna göre, sınava 7- 8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSS40, KPSS54 ve KPSS57 puan türlerinden 75 ve üzerinde puan alanlar girebilecek. 
Giriş sınavının yazılı bölümü Ankara ve İstanbul'da 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü tek oturum halinde yapılacak. Giriş Sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; e-Devletportalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca duyurulacak. 
Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya endüstri mühendisliği ile işletme mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş, daha önce vergi müfettiş yardımcılığı sınavına katılmamış veya en fazla 2 kez katılmış kişiler sınava başvurabilecek. 
Başvurular, 10 Haziran 2013 tarihinde başlayıp 21 Haziran 2013 saat 17.30'da sona erecek. 



Güneşe yatırım zamanı

09 Haziran 2013 13:13 
Lisanslı güneş enerjisi üretimi yapmak isteyen yatırımcıların Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna başvuruları yarın başlıyor.
Lisanslı güneş enerjisi üretimi yapmak isteyen yatırımcıların Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna başvuruları yarın başlıyor.
Güneş enerjisine dayalı, toplam kurulu gücü 600 (altı yüz) megavat olacak üretim tesisleri için, üretim lisansı başvuruları yarın başlayacak ve 14 Hazirana kadar sürecek.
Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri, sulu tarım arazileri, çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanlarda güneş enerjisine dayalı üretim tesisleri için lisans başvurusu alınmayacak. Güneş enerjisine dayalı lisans başvurusunda bulunacak tüzel kişiler tarafından her bir tesisin bağlantı noktası için ilan edilen bölgelerden yalnızca bir bölge tercih edilecek. Bağlantı noktası ve gerilim seviyesi TEİAŞ ve/veya dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından belirlenecek. Her bir ölçüm istasyonu sonuç raporu ile yalnızca bir santral sahası alanı için başvuru yapılabilecek. Her bir megavatlık proje için azami olarak 20 dönüm santral sahası için başvuruda bulunulacak. Yatay yüzeye gelen yıllık toplam güneş radyasyonu alt sınır değerini (1620 kWh/m2-yıl) sağlamayan lisans başvurularının kabul edilmeyecek. EPDK, bu yıl için yaklaşık 1,2 milyar lira tutarında başvuru bekliyor.
Güneş enerjisi potansiyeli bakımından Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye’de, yıllık 380 milyar kWh enerji potansiyeli bulunuyor. Türkiye'nin yıllık ortalama güneş ışınımı 1311 kWh/metrekare-yıl,ortalama yıllık güneşlenme süresi ise 2 bin 640 saat olarak gerçekleşiyor. Bu rakam günlük 3,6 kWh/metrekare güce, günde yaklaşık 7,2 saat, toplamda ise 110 günlük güneşlenme süresine denk geliyor.