BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Haziran 2013 Pazar

Bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar 09 Haziran 2013 14:44 Mersin Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, "Yakıp yıkanlara soruyorum; bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar"

Bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar

09 Haziran 2013 14:44 Mersin

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, 

 

"Yakıp yıkanlara soruyorum; bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar" 

 

dedi.

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı Mersin'de toplu tesis açılış törenine katıldı.

 

Erdoğan buradaki konuşmasında, "Eğer (özgürlükler) diyorsak, AK Parti iktidarı döneminde verilen özgürlükler bu ülkede hiçbir zaman verilmemiştir. Şu anda Taksim'de bulunanlar, yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde bulunanlar, yakıp yıkanlar soruyorum; bunları hangi  özgürlük adına yapıyorlar" dedi.

Erdoğan, "Eğer özgürlük istiyorsanız başkasının özgürlük alanına tecavüz etmeyin. Bu ülkede, on yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye gidemeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız. Bunların eğitim hakları acaba hak değil miydi? Eğitim öğretim hakkından bu ülkede yıllardır, on yıllardır mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler, şu anda ne adına acaba meydanlarda dolaşıyorlar" diye konuştu.

 

"Kendi Başbakanına küfreden gençlik benim gençliğim olamaz"

 

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Kendi Başbakanına ağıza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik, hak arayışı içinde olan bir gençlik olamaz. Bugün çeşitli iş yerlerini, alışveriş mağazalarını basanlar, bu ülkenin hak arayan gençliği olamaz. Kıracaksın dökeceksin yakacaksın e hak arıyormuş. Ne hakkı, aklı selim sahibi gençlerimize sesleniyorum. Bu oyunu bozun bu oyuna gelmeyin. Samimi olarak sesleniyorum; gerçek manada çevreciyseniz burada çevreci bir Başbakan var. Gerçek manada çevreciyseniz, caddelerdeki kilit taşlarını sökenler kamunun araçlarını yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız."

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için çalışma yapıyoruz

AK Parti'de 3 dönem üst üste milletvekilliği yapanların en az 1 dönem ara vermesi şartını getirerek, gençlere siyasette alan açmayı istediğini belirten Başbakan Erdoğan, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için de çalışma yaptırdığını bildirdi.

Hesabını soracağız

Erdoğan, "Bakın şimdi önünde bir tane Prof, istisnalar kaideyi bozmaz, benim polisime hakaret ediyor. Bu polis, Türk milletinin polisidir, benim polisimdir ve bu polise hakaret etmeye senin hakkın yok. Siyaseti öğren, ondan sonra yola çık. Kaldı ki akademisyensin, burada da terbiyeni muhafaza et. Bu ülkede kalkıp da zaten bunları zerre kadar sorumluluğu olsa bu ifadeyi kullanmaz ama bunlarda sorumluluk bilinci de yok. Dolayısıyla polisimiz anarşiye karşı, teröre karşı bugüne kadar askeriyle, korucusuyla nasıl mücadele verdiyse bundan sonra da bu mücadelesini samimi şekilde verecektir" dedi.

Polisin zaman zaman hata da yapabileceğini vurgulayan Erdoğan, ancak son olaylarda 600'ü aşkın polisin yaralandığına, 1 polisin de şehit olduğuna işaret etti. "Peki başkomiserimizi şehit edenlerin hesabını bunlar vermeyecek mi?"  diye soran Erdoğan, hesabını soracaklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar" dedi. 


"Eğer çevreciyseniz bu Başbakan sizin emrinizdedir"

Konuşmasında İstanbul'da geçmişte hava kirliliği nedeniyle maske ile dolaşıldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, "Hava kirliliğini İstanbul'da kim giderdi? Bu kardeşiniz giderdi. Tertemiz bir kent, hava kirliliği olmayan bir kent, yeşili olan, artan bir kent geleceksin sen şimdi Gezi Parkı'nda 12-13 tane ağaç sökülecek bir başka yere dikilecek, bize çevrecilik dersi vereceksin. Kusura bakma. Buradaki niyet başkadır. Buradaki niyet bozuktur. Samimi değildir. Eğer buna çevrecilik adını veriyorsan benim kapım açık ama buradaki ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın. Kopun onlardan. Eğer çevreciysen bu Başbakan sizin emrinizdedir. Demokrasiyse bu Başbakan sizin emrinizdedir" değerlendirmesinde bulundu.  

17. Akdeniz Oyunları

Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunlarına değinirken de Yunanistan'da yapılacak oyunların bu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yapılamadığını ve Türkiye'den ricada bulunulduğunu anlattı.

Erdoğan, "Yapılan bu öneriyi değerlendirdik, Türkiye olarak bu oyunları yapabileceğimizi komiteye bildirdik. Görüşmeleri yaptık ve hazırlıklara başladık. Normal şartlarda böyle büyük bir ogranizasyonun hazırlıklarına 6 yıl önceden başlanırdı. Bu işin prensibi budur ama biz sadece 18 ay öncesinden hazırlıklara başlamamıza rağmen 20 Haziran'da açılışı yapılacak 17. Akdeniz oyunlarına her boyutuyla mükemmel olarak hazır hale geldik. 18 ay içinde 11 yeni tesisi projelendirdik, ihale ettik ve inşaatlarını tamamladık. Ulaşımdan yeme içmeye, konaklamadan güvenliğe, teknolojiden sağlığa kadar her alanda hazırlıklarımızı tamamladık'' dedi.

"Mersin'de Türkiye'nin bugüne kadar şahit olduğu en büyük spor organizasyonunu gerçekleştirecek, adeta mini bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız" diyen Başbakan Erdoğan, Mersin'i bu büyük oyunlar sayesinde dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıdıklarını, Mersin'in uluslararası bir kent olma özelliğini, bir marka kent olma özelliğini daha da güçlendirdiklerini söyledi.