BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Haziran 2013 Cuma

AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası açıldı 21 Haziran 2013 17:09 AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün yeni binası AA Genel Müdürü Öztürk, Sakarya Valisi Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve milletvekillerinin katıldığı törenle hizmete girdi

AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası açıldı

  21 Haziran 2013 17:09

AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün yeni binası AA Genel Müdürü Öztürk, Sakarya Valisi Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve milletvekillerinin katıldığı törenle hizmete girdi.


Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Uluslararası medyanın, uluslararası etkiye sahip bir medya organına
sahip olmanın ne kadar elzem olduğunu bir kez daha hepimiz gördük. BizAnadolu Ajansı olarak kendi payımıza düşen bütün dersleri çıkarttık" dedi.

Öztürk, AA Sakarya Bölge Müdürlüğünün Serdivan ilçesindeki yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Sakarya'da bitirdiğini, Sakarya'da çok fazla anısı olduğunu söyledi.

Ailesiyle en güzel günlerini Sakarya'da geçirdiğini anlatan Öztürk, kentin her sokağını bildiğini, şehre her geldiğinde içinde mutluluk hissi uyandığını belirtti.

Öztürk, AA Sakarya Bölge Müdürlüğünün kendisine yakışan bir ofise kavuştuğunu dile getirerek, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve kentin idarecilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Uluslararası medyanın önemi

Habercilerin çok stresli ve sıkıntılı bir iş yaptığını, bu nedenle 5 yıl daha erken emekli olduğuna dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"İşimizin stresini, son 20 günde 'Gezi Parkı' dediğimiz olaylarda haberciliğin ne kadar zor olduğunu ama ne kadar da önemli bir şey olduğunu hepiniz çok yakından idrak ettiniz. Uluslararası medyanın, uluslararası etkiye sahip bir medya organına sahip olmanın ne kadar elzem olduğunu bir kez daha hepimiz gördük. Biz Anadolu Ajansı olarak kendi payımıza düşen bütün dersleri çıkarttık. "

Öztürk, dünyaya Anadolu'nun sesini duyurmak için kurulmuş bir ajansın eksikliğinin bir kez daha görüldüğüne işaret ederek,  "O yüzden çalışanlarımızın her biri  büyük bir hırsla işlerine yeniden sarıldılar. 'Her şerden bir hayır doğar' ilkesiyle biz ülkemizin başına gelen, dünyada ülkemizi karalamak için büyük heyecan ve şevkle uğraşan uluslararası medyanın bu çabasından kendimize pay çıkarttık" diye konuştu.

"Dünyada  sesimizi duyurmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz"

Uluslararası medyanın Taksim Meydanı'nından yaptığı canlı yayına karşı Londra Medyanı'ndan canlı yayın yaptıklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Newyork'tan yaparız' dedik ve yaptık. Eğer sizin ülkenizin sesini dünyaya duyuramıyorsanız, siz büyük bir devlet olamazsınız. İşte bu yüzden Anadolu Ajansı olarak dünyada  sesimizi duyurmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Dünyada ses getirebilmek için ayaklarınızın sağlam basması lazım. İşte bizim ayaklarımız Anadolu'nun topraklarına basıyor. Eğer siz Anadolu'ya sağlam basarsanız, dünyada da sağlam basarsınız. O yüzden bölge müdürlüklerimize, bölgedeki ekiplerimize çok önem veriyoruz."

Öztürk, Anadolu Ajansının bölge müdürlüğünün her açıdan güçlü olması gerektiğini dile getirerek, "Buradan yaptığımız bir haber artık Londra'da, Amerika'da, Kahire'de okunuyor" ifadesini kullandı.

AA'nın ismine Geyve'de karar verildi

Anadolu Ajansı'nın ismine Sakarya'nın Geyve ilçesindeki tren istasyonunda karar verildiğini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Halide Edip ve Yunus Nadi, İstanbul'dan Ankara'ya giderken Geyve'de verilen bir molada dünyada sesimizi duyuracak bir ajansın olması gerektiğini düşünmüşler ve ismini bile orada tartışmışlar. Sonra tren Ankara'ya geldiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ajansın adının Anadolu Ajansı olmasına karar verilmiş."

Öztürk, ajansın kuruluş telgrafında "Anadolu Ajansı, Anadolu'nun sesini dünyaya duyaracaktır" yazdığını belirterek,  "Aradan geçen 93 yıl sonra gerçekten de Anadolu'nun sesini dünyaya duyuruyoruz. 5 dilde yayın yapıyoruz, inşallah 100. yılımıza gelinceye kadar 11 dilde yayın yapacağız. Bu, bizim miletimize borcumuzdur. Bunu da gerçekleştireceğiz"   şeklinde konuştu.

Sakarya Valisi Büyük

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise bugün önemli bir gün olduğunu kaydederek, AA Sakarya Bölge Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açıldığını söyledi.

"AA'nın her zaman verdiği haberle, doğruluğundan, güvenilirliğinden ve ahlaki değerlere titizlikle uyarak kamuya verilen bu hizmetinden dolayı mutluluk duyuyoruz ve güveniyoruz" diyen Büyük, bölge müdürlüğünün güzel bir ofiste hizmet vermesinin Sakarya'daki aktivitelerin gelişmesine ve tanınmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da AA'nın Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurduğunu ifade ederek, "Gerçekleştirdiği atılımlarla dünyanın en saygın ajanları arasında yer alan AA'nın bölge müdürlüğüne ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

İletişim araçlarının güçlendiği ve medyanın etkisini her geçen gün artırdığı bir dönemde yaşadıklarına dikkati çeken Toçoğlu, "Çağdaş ve modern bir anlayışla kendini yenileyen, süreci en iyi şekilde okunan kurumlardan biri olan AA'nın yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum. AA, artık Anadolu'nun ve tüm Türkiye'nin sesidir, nefesidir. Bu topraklarda gelişen yeni dünya dilini, Türkiye'de son yıllarda yaşanan değişimi Balkanlar'a, Orta Doğu'ya, Afrika'ya ve Avrupa'ya duyuran AA ekibine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Bölge müdürlüğünü ilimize kazandıran AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'e teşekkür ediyorum. AA, yeni hizmet binasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamuoyunu en doğru, en güvenilir bir şekilde bilgilendirmeye devam edecektir." 

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise AA'nın yeni hizmet binasına taşınması aşamasında Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik'le görüşme yaptıklarını söyledi.

AA'ya yeni bölge müdürlüğü hizmet binası bulunması konusunda Çelik'e söz verdiklerini ifade eden Alemdar, böylesine büyük bölge müdürlüğünün Sakarya'da kurulması durumunda binayı inşa edip teslimatını yapacaklarını Çelik'e ilettiğini bildirdi.

"AA, özellikle habercilik adına vatandaşın daha doğru, tarafsız ve hızlı şekilde haber almasını sağlıyor" diyen Alemdar, "Haberciliğin bugünkü yaşadığımız 21. yüzyılda  insanımızın bilgilendirilmesi adına çok önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Öztürk, Alemdar'a ajansa verdiği katkılardan dolayı haberciliği sembolize eden güvercin amblemli teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk, Sakarya Valisi Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Tocoğlu, AK Parti Sakarya milletvekileri Ayşenur İslam, Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Miletvekili Engin Özkoç, AA Genel Müdür yardımcıları Ebubekir Şahin ve Çağatay Çulcuoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Serdivan Belediye Başkanı Alemdar açılış kurdelesini kesti.

Öztürk ve beraberindekiler daha sonra Serdivan Kültür Merkezi'nde AA ekibinin Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla 2 ay süren çalışmayla yurt içinde ve dışında Mehmetçiğin yaşamını 28 ayrı mekanda görüntülediği fotoğraflardan oluşan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" adlı sergiyi gezdi.

Serginin sonunda Öztürk, Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Sakarya Valisi Büyük ile protokol üyeleri, açılış pastasını kesti.