BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Haziran 2013 Cuma

21 Haziran 2013 16:27 Gezi Parkı operasyonlarında gözaltına alınan 67 kişiden ele geçirilen suç unsurları basına gösterildi

Gezi Parkı operasyonunda ''patlayıcı düzenekleri'' ele geçirildi  

21 Haziran 2013 16:27

Gezi Parkı operasyonlarında gözaltına alınan 67 kişiden ele geçirilen suç unsurları basına gösterildi.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi Parkı olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) mensuplarının da yer aldığı 67 kişiden ele geçirilen suç unsurlarını sergiledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasoynalarda gözaltına alınan ve aralarında ESP ile MLKP üyelerinin de yer aldığı 67 kişinin gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda, Gezi Parkı olaylarında kullanıldığı belirtilen çok sayıda suç aleti ele geçirildi. Basın mensuplarına gösterilen malzemeler arasında patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, patlayıcı düzenekleri, fünyeler, 5 tabanca, havai fişekler, sis bombaları, gaz maskeleri, baretler, sapan, bilye ve sopalar bulunuyor.
İstanbul'da 21 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları belirlenen  67 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 33 kişiden 18'i tutuklanmıştı. Gözaltında tutulan 34 kişi ise bu sabah adliyeye gönderilmişti.