BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Eylül 2013 Perşembe

Çin Ay’a adım atmaya hazırlanıyor 06 09 2013 Cuma

Çin Ay’a adım atmaya hazırlanıyor | euronews, bilim

 

Çin 2013 yılı sonundan önce Ay’a Chang’e-3 adlı bir uzay aracı göndermeye hazırlanıyor. Araç bir gezegene inen Çin’e ait ilk araç olacak. Tüm hesaplar bu inişin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilnesi için yapılıyor. Atmosferin olmayışı bazı yöntemleri en başından işlevsiz kılıyor. 20 kilo taşıma kapasitesi olan uzay aracında 8 farklı alet bulunacak bunlardan biri fotoğraf çekerken bir diğeri de radar vazifesi görecek.

Wu Weiren programın sorumlu isimlerinden
“Tarama sistemi yüzde 80 oranında yeni geliştirilen teknolojiyle çalışıyor. Çok zor bir iş denendi. Beş önemli parçayı geliştirmek için 6 yıl harcadık. Bütün hazırlıklarımızı orijinal plana bağlı kalarak yaptık.”

Chang’e-3’ün 3 ay sürecek görevi boyunca Ay’dan Dünya’daki uzay istasyonuna bir tür canlı yayın yapması ve ay yüzeyini terketmeden önce de bazı örnek elementler alması planlanıyor. Çin daha önce “Chang’e” programı başlığı altında 2007 ve 2011’de Ay’a iki araç göndermişti. Chang’e 1 ve Chang’e 2 nin görevi Ay’ın detaylı haritasının çıkarılması olarak belirlenmişti. Çin Ay programını önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeyi hedefliyor.”