BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Eylül 2013 Pazar

Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi Başbakan Erdoağn Siirt günleri gala kapanış gecesinde konuştu 01 Eylül 2013 Pazar

Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi

Başbakan Erdoağn Siirt günleri gala kapanış gecesinde konuştu

Başbakan Erdoğan Siirt Günleri Kapanış Programı'nda gündemi değerlendirdi.
İşte satır başları...

-11 yıl içinde Siirt'te eğitime çok büyük destek verdik. Okullarımıza gönderdiğimiz biligisayar 5 bin rakamına ulaştı. Yıllardır hayali olan üniversiteyi biz kurduk. Sağlıkta 106 milyon lira yatırım yaptık. Adalet Sarayı'nı tamamladık ve açtık.

-Yatırımlardan dolayı da Sayın Nihat Özemir'e teşekkür ediyorum.

-Siirt çok farklı bir heyecanı yaşıyor. Silahların sustuğu, ölümlerin durduğu bir süreç yaşanıyor. Mart ayından bu yana Siirt'i üzecek gönül kırıklığı yaşanmadı. Aylardır tüccar, esnaf rahat bir nefes alıyor. Bu bölgelere turist gidiyor.

-Bu arada çok büyük kamu yatırımları yükselmeye devam ediyor. 11 yıldır bir yandan ihmal edilmiş yatırımları bölgeye ulaşmasının mücadelesini verirken, bir yandan da bölgenin huzura kavuşmasının mücadelesini verdik.

-Eskiden burası mezbahaneydi. Belediye başkanlığımda burayı bir kültür, kongre merkezine dönüştürelim dedik. Bize gülenler oldu. Aynı şekilde Haliç. Kokudan geçilmezdi. 'Burayı nasıl temizleyeceğiz' dediğimizde 'Toprak dolduracaksınız, doldurmadan olmaz' dediler. Olur mu öyle birşey? Biz çalışmalarımızı yaptık. Ülkemizdeki hocalar doğru bilgi vermediler. Yurtdışı ile görüştük. Buradan 2,5 milyar metreküp çamur çıktı.

-Çözüm süreciyle birlikte bütün bu yatırımlar beraber yürüyor. Doğu'da sıkıntılar olmasa orada yatırımlar patlardı. Niye gelmiyor girişimci? Terör korkusundan dolayı. Ama çözüm süreci onun da önünü açacak. Kim sabote ederse vebali altında kalır. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda bu kanı durdurmak için çalışmaya devam edeceğiz. Biz asla vazgeçmeyeceğiz.

-Siirt Türk, Arap Kürdü ile niçin bir ve beraber yürümesin? Birileri geliyor diye diğerleri niye kaçsın? Ellerin kucaklaştığı bir sürecin başlaması lazım. İnşallah her meselemizi çözüme kavuşturacağız.

ZULME RIZA ZULÜMDER

-Yaklaşık 2,5 yıldır Suriye'de kanlı süreç uyanıyor. 100 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Dikkatleri Suriye'deki trajediye çekmek için yoğun mücadele verdik. Bazıları kimyasal silah kullanılması sebebiyle müdahale diyor. Eyvallah. Ancak 100 bin kişinin ölümünü kenara koyup kimyasal silahla uğraşıyoruz. Zulme rıza zulümdür.

BM'NİN TAVRI ESAD'A GÜÇ VERDİ

-BM'nin tavrı rejime güç vermiş, teşvik etmiştir. Bütün dünya gözünü drama kalbini kapatırken BM'de seyretmekle yetinmiştir. BM'nin adım atmamış olması insanlık tarihine kara leke olarak kazınmıştır. 5 daimi üyenin dudakları arasına mahkum etmek siyaset değil zulümdür, anti demokratiktir.

-BM güvenlik konseyi karar alamıyorsa nedeni iki üye. Niye buna mahkum olalım?

-Aynı şeyi Mısır'da görüyoruz. Buna sessiz kalamayız. Türkiye olarak kanı durduracak her formüle destek veriyoruz. İstiyoruz ki keskin nişancıların şehit ettiği Esma'lar ölmesin. Vücutlarında mermi izi olmayan soluk bedenler olmasın.

-Bu noktada uluslararası toplumun tepki vermekte geciktiğini her fırsatta belirtik. Çarşamba günü G-20 Zirvesi'nde olacağım ve 20 ülke huzurunda bu konuyu gündeme getireceğim.

-Suriye'de geçici tedbirlerin yeterli olmayacağını belirtmek istiyorum. Esed rejimi süratle işbaşından çekilmeli ve yaşabileceği ülkeye gitmelidir.