BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Temmuz 2013 Salı

Robocup Ligi’nde önemli olan adil oyun euronews, hi-tech

Robocup Ligi’nde önemli olan adil oyun | euronews, hi-tech

Robotlar için düzenlenen Robocup Futbol Ligi müsabakaları bu hafta Hollanda’da başlarken Kolombiya Milli Takımı son ayarlarını yapıyor. Bogota şehrinde yer alan Santa Tomas Üniversitesi uzmanları robot oyuncuların görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri için onlarla tek tek ilgileniyor.
Robot Mühendisi Katherin Perez, robot oyuncuları nasıl tasarladıklarını şu sözlerle anlatıyor: “Futbol müsabakalarını takip edip savunma ve forvet üzerine fikirler geliştiriyoruz. İnsanlı futbolu robot futboluna dönüştürmeye çalışıyoruz.”
1997 yılından beri robot biliminin gelişimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen robot futbolu ligi Robocup’ta maçlar bu yıl 40 ülkeden 2500 oyuncunun katılımıyla oynanacak. Hedef ise maçları kazanmanın ötesinde topu doğru pozisyonlarda doğru hareketle karşılamak. Santo Tomas Üniversitesi robot bilim uzmanlarından Jorge Lopez ise oyuncuları güçlerine göre atadıklarını ifade ediyor: “Öncelikle robotlara çeşitli pozisyonları atadık. Bazılarını defansa, bazılarını forvete, diğerlerini ise kanatlara koyduk. Her birinin gücü farklı ve yeteneklerini kullanarak oyunda ne zaman nasıl hareket edeceklerine karar veriyorlar.”
Geçtiğimiz yıl Meksika’da düzenlenen Robocup Ligi’nde Hollanda Teknik Birliği, İran’ın MRL takımını 4-1 mağlup ederek Orta Boy kategorisinde kupayı evine götürmüştü.