BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Temmuz 2013 Pazartesi

08 Temmuz 2013 15:43 Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından darbeyi destekleyenlerin gösteri yaptığı Tahrir Meydanı boşalmaya başladı

Tahrir Meydanı boşalmaya başladı

  08 Temmuz 2013 15:43
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından darbeyi destekleyenlerin gösteri yaptığı Tahrir Meydanı boşalmaya başladı.
 
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından asker taraftarlarının gösteri yaptıkları Tahrir meydanı, boşalmaya başladı.
30 Haziran'dan itibaren darbeyi destekleyenlerin gösteri yaptığı kentin en büyük meydanı Tahrir'de, gösterilerin sonuna doğru gelindi. Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Muhammed Mursi'ye desteklerini sürdüren halk, bu sabah askerlerin hedefi oldu. Sabah namazı kıldıkları sırada asker tarafından açılan ateş sonucu 53 kişinin ölümü ve 322 kişinin yaralanmasına yol açan olay, Tahrir meydanında askeri destekleyenlerin de tepkisini çekti.
Günlerdir aralıksız eylem yapan Tahrir'deki göstericiler, bu sabahtan itibaren meydanı boşaltmaya başladı. Tahrir meydanında kurulan çadırlar ile "Baltacı" olarak bilinen gruba ait azınlık kaldı. 
Sessizliğin hakim olduğu Tahrir, her geçen dakika biraz daha boşalmaya devam ediyor.
www.aa.com.tr/live 


Türkiye Mısır'daki katliama sessiz kalmadı

08 Temmuz 2013 16:02 (Son güncelleme 08 Temmuz 2013 16:03)

Ankara Gençlik Platformu üyeleri, Mısır’da namaz kılan halkın üzerine ateş açılmasını protesto etti.

Ankara’da bir grup, Mısır’da namaz kılanların üzerine ateş açılması ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesini protesto etti.

Ankara Gençlik Platformu üyeleri, öğle namazından sonra Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, üzerinde "Mursi yalnız değilsin", "Diren Mursi, Türkiye Seninle", "Mısır’daki katliamları durdurun" yazan pankartlar açtı.

"Müslümanlar kardeştir, darbeciler kalleştir", "Mursi üzülme Allah bizimle”, “Yaşasın Mısır’ın şanlı direnişi” sloganları atan grup, daha sonra Mısır’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Binası önünde namaz kılarken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden göstericiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından grup, tekbirler eşliğinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yürüdü. “Yankee go home” ve “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” sloganları atan grup, burada üzerine benzin döktükleri Amerikan bayrağını yaktı.

Grup adına basın açıklaması yapan gazeteci Adem Özköse, namaz kılanların üzerine ateş açılmasını ve onlarca kişinin öldürülmesini katliam olarak nitelendirdi. Özköse, “Bu alçakça katliamı protesto ediyor, kınıyor ve bu katliamın arkasındaki, içeriden ve dışarıdan bütün katillere, darbecilere cehennem ateşini hatırlatıyoruz” dedi.

Mısır’da direniş zaferle sonuçlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Özköse, "emperyalist şebekenin" meydanlara inen 30 milyon kişiyi görmezden geldiğini söyledi. Özköse, “Mısır’da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Muhammed Mursi’nin ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Tevhit ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak da Skes-Picot Anlaşması ile Ortadoğu’nun hem fiziksel hem de psikolojik sınırlara ayrıldığını söyledi. Küresel emperyalizmin İslam coğrafyasını Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni gibi suni sınırlarla ayırmaya çalıştığını, Türkiye’nin ise bu sınırları birleştirmeye çalıştığını aktaran Albayrak, şunları söyledi:

“Mısır’daki darbe, Türkiye’ye yapılmak istenen bir darbedir. Ancak bu darbeler tutmayacak. Demokrasi saatini geri almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna tevessül edenlerin alnını karışlayacağız. Ağır bedel ödemeye hazırız.”

 

 

Mısır halkı diktatörlüğü ikinci kez dize getirecek

  08 Temmuz 2013 13:48

İhvan'dan yapılan açıklamada, “Mısır halkı, askeri diktatörlüğe geri dönmeyecek ve bu diktatörlüğü ikinci kez dize getirecek” denildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde askerlerin sivil halk üzerine ateş açmasını “katliam” ve “çirkin saldırı” olarak niteledi, Mısır halkının, tekrar askeri diktatörlüğe geri dönmeyeceğini, bu diktatörlüğü ikinci kez dize getireceğini belirtti.

İhvan'dan yapılan açıklamada, “Sabah namazını kılan Müslüman halkın üzerine gerçek mermi ve gaz bombaları ile saldıran Mısır askeri birliklerinin saldırları sonucunda çok sayıda masum hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi de yaralı. Barışçıl gösterilere karşı uygulanan bu şiddet asla kabul edilemez” denildi. 

Açıklamada, “Meydana gelen bu çirkin saldırı ve katliamdan sorumlu olan kişi, Genelkurmay Başkanı sıfatını taşıyan Abdülfettah es-Sisi’dir. Savunmasız sivil halkın üzerine ateş açan ve halkını katleden Suriye’deki Beşşar Esed gibi Sisi de Mısır halkının üzerine ateş açıyor. Dökülen bu kanlar, onların sonu olacaktır. Mısır halkı tekrar diktatörlüğe asla geri dönmeye müsaade etmeyecektir ve zalim diktatörlerden hesap sormaya kararlıdır” denildi.    

Darbecilerin ellerini kana buladıkları, masum sivil halk üzerine ateş açarak büyük bir katliama sebebiyet verdikleri belirtilerek, bu yapılanların anayasal suç olduğu ifade edildi.

Mısır halkının askeri darbeye karşı direnmesini isteyen İhvan, halkı meydanlara çıkmaya, hak ve özgürlüklerini korumak için barışçıl direniş yapmaya çağırdı.