BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Haziran 2013 Pazar

Mısır'da gruplar arasında çatışma: 3 ölü KAHİRE 30 Haziran 2013 23:37 Mısır'ın çeşitli kentlerinde Cumhurbaşkanı Mursi destekçileri ve karşıtları arasındaki çatışmalarda, 3 kişi öldü, 174 kişi de yaralandı

Mısır'da gruplar arasında çatışma: 3 ölü

  KAHİRE 30 Haziran 2013 23:37

Mısır'ın çeşitli kentlerinde Cumhurbaşkanı Mursi destekçileri ve karşıtları arasındaki çatışmalarda, 3 kişi öldü, 174 kişi de yaralandı.

Mısır'ın çeşitli kentlerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ve karşıtları arasında ülke genelinde meydana gelen çatışmalarda, 3 kişi öldü, 174 kişi de yaralandı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, Kahire, İskenderiye, Asyut, Dakhaliyye, Garbiyye, Beni Suveyf ve Buhayra kentlerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ve karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda, 174 kişinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, Asyut kentinde iki, Beni Süveyf kentinde ise bir kişi olmak üzere çatışmalarda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği ve bazı yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

"Ulusal diyalog" çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İhab Fehmi, başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, yaşanan siyasi krizin çözülebilmesi için Cumhurbaşkanlığı ile siyasi partiler arasında bir aracıya ihtiyaç olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığının tüm muhalif gruplara yaptığı ulusal diyalog çağrısını yineleyen Fehmi, bu çağrıya olumlu yanıt verilmesinin ülkede üretime ve ekonominin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak,  

 

"İfade özgürlüğü herkes için garanti altına alınmıştır. Cumhurbaşkanlığının görevi, barışçıl göstericileri korumaktır.   

 

Devlet, kanun dışı faaliyet içine girenlere müsamaha göstermeyecektir"  

 

 ifadelerini kullandı.