BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Haziran 2013 Pazar

Mısır'da gösteriler devam ediyor 30 Haziran 2013 20:59 Mısır'da muhalefetin Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı düzenlediği gösteriler tüm şehirlerde devam ederken, muhalifler Müslüman Kardeşler'e ait bir irtibat bürosunu ateşe verdi

Mısır'da gösteriler devam ediyor

  30 Haziran 2013 20:59
Mısır'da muhalefetin Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı düzenlediği gösteriler tüm şehirlerde devam ederken, muhalifler Müslüman Kardeşler'e ait bir irtibat bürosunu ateşe verdi.
 
Mısır'da muhalefetin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı düzenlediği gösteriler başta başkent Kahire olmak üzere tüm şehirlerde devam ederken, Şarkıyye vilayetine bağlı Ebu Hammad ilçesinde muhalifler ve "baltacı" olarak tabir edilen suç grupları, Müslüman Kardeşler'e ait bir irtibat bürosunu ateşe verdi. 
Saldırı sonucu söz konusu irtibat bürosu tamamen yanarken, olayda 5 kişinin de yaralandığı bildirildi. 
Öte yandan protestocuların İskenderiye ile Kahire arasındaki demiryolunu kesmeleri sonucunda ülkenin bu iki kenti arasındaki tren seferlerinin yapılamadığı bildirildi. 
Mısır Sağlık Bakanlığı gösteriler ile ilgili hastanelerde olağanüstü durum ilan ederken, Tahrir Meydanı'nda görev yapan gönüllü doktorlar da muhtemel olaylar için hazırlıklı olduklarını açıkladı. 
Tahrir Meydanı'ndan Mursi'ye karşı "Git" sloganları yükselirken, Nasr City'de binlerce kişi Mursi'ye destek gösterilerine devam ediyor. Mübarek'in memleketi Münifiye'de binlerce kişi kent meydanında Mursi'ye karşı miting düzenliyor. 
Mısır'ın sosyal yapısını bire bir yansıttığı belirtilen Garbiyye vilayetine bağlı sanayi bölgesi Mahelle ilçesinde ise Mursi karşıtı gösterilere az sayıda göstericinin katıldığı gözleniyor. 
Gösterilerin yapıldığı tüm alanlarda güvenliği protestocular sağlarken, askeri bir helikopterin ünlü Tahrir Meydanı ile Nasr City'de göstericilerin üzerinden uçtuğu görülüyor. 
Öte yandan Mursi karşıtı yüzlerce kişi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi üyesi Mustafa el-Guneymi'nin evini kuşattı.
Guneymi'nin Garbiyye'deki evinin etrafında toplanan göstericiler, İhvan ve Mursi aleyhinde slogan attı. Göstericiler, Mursi'nin derhal görevini bırakmasını ve erken seçime gidilmesini istedi.
Mahalle sakinlerinin araya girmesi üzerine göstericiler, kuşatmayı sona erdirerek olaysız şekilde bölgeden ayrıldı. 
Mısır'da başkent Kahire'ye gitmekte olan bir yolcu otobüsünde çok sayıda silahın ele geçirildiği, olayla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye kentinden Kahire'ye gitmekte olan bir yolcu otobüsünde çok sayıda tabanca, tüfek, kurşun geçirmez yelek ve kask ele geçirildi. Olayla ilgili 18 kişi gözaltına alındı.
Öte yandan Kahire'nin doğusundaki Besatin bölgesinde şiddetli bir patlama sesi duyulmasının ardından güvenlik güçlerinin bölgeye gittiği, yapılan incelemede bir deri tüccarına ait mekanda, bugün yapılan gösterilerde kullanılmak üzere bomba imal edildiğinin anlaşıldığı belirtildi. İsmi açıklanmayan şahsın gözaltına alındığı kaydedildi.
Mısır Sağlık Bakanlığı, gösteriler nedeniyle ülkedeki hastanelerde acil durum ilan edildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'damuhalefet ve iktidar taraftarlarının düzenlediği gösterilerde çıkabilecek muhtemel olaylar nedeniyle başta Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresi olmak üzere gösterilerin yapıldığı bölgelere bin 979 ambulans sevk edildiği belirtildi.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek üzere Nasır City'de toplanan binlerce kişi gösterilerine devam ediyor.
Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda Mursi'ye destek gösterisine katılanların sayısı da gittikçe artıyor. 
Asyut Kenti'nde de motosikletli konvoy oluşturan yüzlerce kişinin Mursi'ye destek verdiği belirtiliyor.
Meydanda yapılan açıklamada, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin, Mursi’ye destek gösterilerine katılacağı ve konuşma yapacağı duyuruldu.