BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Haziran 2013 Salı

AA Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi’nde 11 Haziran 2013 15:19 Anadolu Ajansı, fotoğraf telif haklarının, ekonomisinin ve pazarlama ağlarının tartışıldığı ve 300’ü aşkın fotoğraf ajansından temsilcilerin bulunduğu Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi’ne katıldı

AA Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi’nde

11 Haziran 2013 15:19 

 

Anadolu Ajansı, fotoğraf telif haklarının, ekonomisinin ve pazarlama ağlarının tartışıldığı ve 300’ü aşkın fotoğraf ajansından temsilcilerin bulunduğu Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi’ne katıldı.

 

Haber ve stok fotoğrafçılığı konusunda uluslararası faaliyetlerde bulunmak üzere kurulan 

 

Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Merkezi 

(Centre of the Picture Industry-CEPIC) 

tarafından organize edilen Uluslararası 

Fotoğraf Endüstrisi Kongresi, Barcelona’da 

başladı.

 

Her yıl değişik bir kentte buluşan kongre katılımcıları, 4 gün sürecek etkinlik için bu yıl Barcelona’da buluştu.  Fotoğraf telif haklarının, ekonomisinin ve pazarlama ağlarının ana temasını oluşturduğu kongreye Anadolu Ajansı’nın yanı sıra 300’ü aşkın fotoğraf ajansı ile haber ve stok fotoğrafçılığı dünyasının temsilcileri katılıyor. 

Kongrede, konferansların yanı sıra çalışma grupları haber ve stok fotoğrafçılığının içinde bulunduğu durumu, gelişme perspektiflerini ve yeni teknolojileri değerlendirecek.  

Anadolu Ajansı, kongrede Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve Ürün Geliştirme Yöneticisi Yunus Çelik tarafından temsil ediliyor.

Sel, AA’ya ve “anadoluimages.com” sitesine, ilk günden itibaren yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çekti. Anadolu Ajansı’nın haber fotoğrafçılığı alanında, uluslararası düzeyde yaptığı atılımların yabancı ajanslar tarafından yakından izlendiğini ve Anadolu Ajansı’nın çok yakın bir gelecekte uluslararası habercilikte en önemli rollerden birini üstleneceğini kaydeden Sel, “Önümüzdeki dönemde uluslararası basın, dünyayı Anadolu Ajansı objektifinden izleyecek” dedi.