BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2013 Cumartesi

Yabancı yatırımcıları arayıp Türkiye'yi kötüleyenler var Bakan Şimşek 23 Haziran 2013 03:01

Yabancı yatırımcıları arayıp Türkiye'yi kötüleyenler var.

Bakan Şimşek

 23 Haziran 2013  03:01


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son üç haftada dünyadaki şer şebekelerinin muazzam bir dezenformasyon süreci başlattığını, Türkiye'deki yabancı yatırımcılara arayarak 'Türkiye'de iç savaş var. İnanmazsanız CNN, BBC ve Reuters'e bakın' denildiğini belirtti.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ekonomi Dünyası Ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen odakların mesnetsiz bilgilerle yatırımcıları yönlendirmeye çalıştıklarının altını çizen Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "Son 3 haftada dünyadaki bütün şer şebekeleri işbirliği yapmış, muazzam bir dezenformasyon süreci başlamıştır. Yatırımcıları arayıp (Ben uzun süre Newyork ve Londra'da çalıştım) 'Türkiye'de iç savaş var. İnanmazsanız CNN'e BBC'ye Reuters'e bakın' diyorlar. Bizi de arıyor yatırımcılar 'Böyle bir şey var mı?' diye soruyorlar. Biz de o gösteriler İstanbul'un çok küçük bir bölümünde, Anadolu'daki çoğunlukta en ufak bir şey yok. Kimse bu anarşiyi tasvip etmez. Milletin iradesiyle biz buradayız' diyoruz. Eylemleri yapan marjinal gruplardır. Ha içlerinde çevre duyarlılığı olan samimi insanlar da var. Ama onları dinlemiyorlar. Aralarından seçtikleri kişilerle görüştük. 'Referanduma gideceğiz' dedik. Bundan daha ötesi var mı? Onu da kabul etmiyorlar. Mesele zaten Gezi Parkı değil. Mesele hayat tarzına karışmak da değildir."
Kendilerini de hatasız görmediklerini söyleyen Şimşek, "Ha bizim hatamız yok mu? Mutlaka vardır. Olmaz mı? Mükemmeliyet iddiasında değiliz. O nedenle de sürekli istişare halindeyiz. Halkın içindeyiz. 10 yıllardır devam eden Türkiye'nin milyarlarca dolarlık enerjisini alıp götüren bir temel sorunu kökünde çözme iradesi ortaya koyduk. Bu sabote edilmeyecek mi? İşte görüyorsunuz, bilemiyoruz. O kadar çok konu var ki. Nedir bunu tetikleyen? O kadar çok sebep var ki. Ama milleti dinlememe olmadığı kesindir. Şimdi diyorlar ki 'Başbakanın üslubu bu yakıp yıkmayı beraberinde getirdi?' İşte buyrun Brezilya'da başbakan çıktı dedi ki; 'Bunlar iyi çocuklar, güzel, iyi yapıyorlar' dedi. Olaylar duruldu mu? Tam aksine dünkü gösterilerde iki Brezilyalı hayatını kaybetti. Olaylar çok daha büyüdü. Bunları bilmekte fayda var. Bunun üslupla falan alakası yok. Gidelim 1950'li yılların sonlarına doğru. Aynı ideolojik saplantı içinde olanlar Menderes'i diktatör olarak sunuyorlardı. Halbuki Menderes son derece demokrat bir insandı. 1980'li yılların sonunda aynı çevreler Özal'ı aynı şekilde sivil diktatör ilan ettiler. Bunlar tipik oyunun unsurlarıdır. O nedenle biz milletimize güveniyoruz. Sanayicinin, yatırımcının küresel rekabette geri kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.
Memleketin itibarının karapropaganda ile sıfırlamak için ne gerekiliyorsa yapıldığını vurgulayan Bakan Şimşek, "2002 yılında 100 TL kazanan şirketten 65 lira vergi alınıyordu. Şimdi ise 34 lira vergiye gidiyor. OECD'nin en düşük ülkeleri arasındayız. Son 1 yıl içinde 1.2 milyon insanımıza iş bulmuşuz. Son 5 yıl içinde 5 milyon insanımıza iş bulmuşuz. AB'nin 27 ülkesinin toplamında net bir kişilik istihdam oluşturulamamıştır. Dolayısıyla Türkiye büyük bir çıkış içindedir. Türkiye büyük bir sorununu demokrasi ve kardeşlik hukuku içinde çözüyor. Bu ülkemizi uçurur. Demekki bu bir yerlere batıyor. Bu sürecin başarılı olması demek Türkiye'yi bölgesel anlamda çok farklı bir şekilde konumlandıracak. Türkiye'yi birçok ülke için rol model olarak gösteriyorlardı. Son 3 haftada bunu kökünden silmek için ne gerekiyorsa yaptılar. Memleketin itibarını kara propaganda ile sıfırlamak için ne gerekiliyorsa yaptılar." ifadelerini kullandı.
Oyunu bozmak için herkese iş düştüğünü dile getiren Şimşek, "Şimdi hepinize büyük iş düşüyor. Bugün MAKİAD Ruanda'dan misafirlerini ağırladı. Allah TUSKON'dan razı olsun. Hakikaten böyle bir gündemi nasıl değiştirdi. 140 ülkeden işadamı heyetleri gelmiş. Onlarla işbirlikleri kuruluyor. Bakın Türk okullarına dünya ile köprüleri kuruyor. Bu da Türkiye'nin yumuşak yüzüdür. Birkaç yıl içinde Türkiye, dünyanın birçok başkentinde 30'un üzerinde Yunus Emre Enstitüsü açtı. Türkiye 2000'li yılların başında 500 milyon dolar borçlanmak için yalvarıyordu. Millet verelim mi vermeyelim mi diye düşünüyordu. Ben o zaman Londra'daydım. Geçen yıl Türkiye dış dünyaya, akraba topluluklarına 2.5 milyar dolarlık yardımda bulundu. Biz komplo teorilerini bir kenara bırakalım. Onlar komplolarını yapsınlar. Eğer biz bu birlik beraberliğimizi korursak, şu camia içindeki paylaşım, iş birliği, güç birliğini güçlendirirsek komplolar hiç önemli değil. Biz size inanıyoruz. Şimdi Türkiye geçen yıl turizmde dünya altıncısı oldu. Son iki haftadaki olanlar turizmi baltalamayı hedefliyordu. Türkiye 1980-2003 arasında sadece 15 milyar dolarlık yatırım çekerken son 10 yılda 123 milyar dolarlık yatırım çekmiştir. Şimdi itibarını zedeleyerek bunu engellemeye çalışıyorlar. Bizim temel önceliklerimiz var. Öncelikle insan. Sivil bir anayasa olmazsa, olmaz. Herkesin kendisinin tanımını gördüğü ve bulduğu bir anayasa. İnşallah hep beraber yapacağız. Toplam bütçenin yüzde 17'si eğitime, yüzde 17'si sağlığa gidiyor. Şimdi katma değeri yükseltme zamanıdır. Enerjide dışa bağımlılı azaltma zamanıdır" şeklinde konuştu.
AHMET ÇALIK'A YILIN İŞADAMI ÖDÜLÜ
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gecede yılın girişimci ödülü Ali Kılıç'a, gönül köprüsü ödülü Şaban Taçyıldız'a, ortaklık kültürü ödülü Malatya Girişim Grubu'na, Malatya'nın tanıtımına katkı ödülü THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya, yurt dışında yaptığı işlerle öne çıkan hemşehri ödülü işadamı Mahmut Baştürk'e verildi. Sosyal sorumluluk ödülü Manas Evleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Öztürk'e, eğitime katkı ödülü Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a, yılın iş kadını ödülü iş kadını Fethiye Ersan'a, yılın işadamı ödülü Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a verildi.
Yılın 'en'lerine ödüllerini Bakan Şimşek ile birlikte Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin ile Öznur Çalık, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, MAKİAD Başkanı Suat Sarın, Genç MAKİAD Başkanı Bekir Karabekmez, MTSO Başkan Yardımcısı Fatih Ilıcak verdi.