Ekmekte yeni dönem
TBMM AA 01 Temmuz 2013 15:56
Gıda,
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, ekmekteki yeni düzenlemeye ilişkin
"Amacımız, toplumun daha sağlıklı, daha yüksek
standartta ve daha doğala
yakın beslenmesinin sağlamak" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,
ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini
öngören ve yürürlüğe giren yeni düzenlemeye ilişkin AA muhabirinin
sorularını yanıtladı.
Kanun çıkardıklarını, yönetmelik ve
tebliğ değiştirdiklerini anımsatan Eker, şimdi en kapsamlı bir uygulama
tebliği çıkardıklarını anımsattı.
Bakan Eker, amaçlarının,
toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta, daha doğala
yakın beslenmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Dünyanın her yerinde, raf ömrünü uzatmak, kıvamını artırmak, tatlandırmak, aroma vermek gibi amaçlarla gıda sanayi ürünlerire katkı maddeleri konulduğuna işaret eden Eker, "Bunlar, Dünya Sağlık Örgütü, BMGıda Tarım Teşkilatı'nın izin verdiği, Gıda
Kodeksi'nde de yer alan katkılardır. Ama biz daha doğal olsun, bu
katkıları olabildiğince azaltalım dedik ve bunun üzerine bir çalışma
yaptık" dedi.
Bakan Eker, işin sağlık, lezzet, kalite, hijyen ve standardıyla ilgilendiklerini kaydetti.
Eker, fabrika üretiminde ekmeğe, unun içerisine bir miktar askorbik asit (C vitamini) katılacağını sözlerine ekledi.